Glavna Zdravlje Šećer u krvi

Četiri tajne za snižavanje nivoa šećera u krvi

face

Napisao Miloš Todorović |
21.05.2024

img img

Nivo šećera u krvi je glavna briga osobama koje boluju od dijabetesa. Visok šećer u krvi, poznat kao hiperglikemija, pojavljuje se kada je kod osobe nivo šećera u krvi preko 180 miligrama po decilitru (mg/dL).

A jeste li znali da poremećen nivo šećera u krvi može da ima negativne posledice na zdravlje i kvalitet života za "preddijabetičare" koji osećaju simptome, a da to i ne znaju?

U ovom članku pregledajmo top četiri tajne za snižavanje šećera u krvi.

Zašto je kontrola šećera u krvi važna?

img

Održavanje šećera u krvi u ciljanim vrednostima može pomoći da izbegnete zdravstvene probleme s visokim šećerom u krvi.

S vremenom, nezdravi nivo šećera u krvi može da ošteti sitne i velike krvne sudove u nekoliko organa i sistema što dovodi do ozbiljnih posledica koje uključuju: oštećenje vida i slepilo, čireve na stopalima, infekcije i amputacije, otkazivanje bubrega i dijalizu, srčani i moždani udar bolesti perifernog vaskularnog sistema i štetu na nervnom sistemu što dovodi do bola i slabosti.

Pogledajte ovu zapanjujuću statistiku: do 90% ljudi u Srbiji ima poremećen nivo šećera u krvi. Osećate li glad više nego što je to normalno? Ili ste žedni više nego obično? Osećate li bolove u gornjem delu nogu ili osećate da su vam gležnjevi i stopala natečeni? Ako je tako, onda postoji velika šansa da patite od posledica povećanog nivoa šećera u krvi.

Kada održavate nivo šećera u krvi ispod 100 mg/dL pre jela i ispod 180 mg/dL nakon jela, možete značajno da snizite rizik od neželjenih efekata od poremećenog nivoa šećera u krvi.

Kako sniziti nivo šećera u krvi

img

Evo četiri top načina, na koja možete sniziti visok nivo šećera u krvi i sniziti rizik od komplikacija:

1 Smanjite unos ugljenih hidrata

Istraživači su sproveli studije koje pokazuju da uzimanje hrane sa niskim udelom ugljenih hidrata, a visokim sadržajem proteina smanjuje nivo šećera u krvi.

Telo razlaže ugljikohidrate u šećere, koje koristi kao energiju. Neki ugljeni hidrati su neophodni u ishrani. Međutim, za mnoge ljude (posebno one sa dijabetesom) uzimanje previše ugljenih hidrata može da prouzrokuje preterani skok šećera u krvi.

Količina unosa ugljikohidrata deluje na visinu šećera u krvi. Manje ugljikohidrata jeste jednako manjim skokovima šećera.

2 Jedite ispravne ugljene hidrate

Dve glavne vrste ugljenih hidrata su prosti i složeni i različito utiču na nivo šećera u krvi.

Prosti ugljeni hidrati su uglavnom sačinjeni od jedne vrste šećera. Nalaze se u hrani poput belog hleba, testenine i slatkiša. Telo razlaže ove ugljene hidrate u šećere veoma brzo što uzrokuje da se nivo šećera u krvi brzo digne.

Složeni ugljeni hidrati sačinjeni su od tri ili više vrsta šećera koji su povezani zajedno. Zato što su hemijske veze među ovim vrstama šećera složene, telu je potrebno više vremena za razlaganje.

Kao rezultat, šećer se otpušta u telo postepeno što znači da nivo šećera u krvi ne raste brzo nakon jela. Primeri složenih ugljenih hidrata uključuju celovite žitarice i slatki krompir.

3 Izaberite hranu s niskim glikemijskim indeksom

Glikemijski indeks meri i rangira raznu hranu prema tome kako uzrokuje podizanje nivoa šećera u krvi. Istraživanja pokazuju da poštovanje ishrane s niskim glikemijskim indeksom smanjuje brzi skok nivoa šećera u krvi.

Hrana s niskim glikemijskim indeksom je ona koja ima vrednost nižu od 55. Primeri hrane s niskim glikemijskim indeksom su: slatki krompir, kinoa, mahunarke, mleko s niskim sadržajem masti, zeleno lisnato povrće, neskrobno povrće, orašasti plodovi i semenke, meso i riba.

4 Redovno uzimanje suplemenata za kontrolu šećera u krvi

Suplementi za održavanje nivoa šećera u krvi kao što je Dialok često se spominju u medijima u poslednje vreme i to s dobrim razlogom.

Delovanje kapsule Dialok zasnovano je na kompleksnom delovanju prirodnih stabilizatora šereća u krvi - prirodnih ekstrakata borovnice, pasulja, koprive, breze i pelina. Ovaj dodatak takođe poboljšava metabolizam, a posebno metabolizam lipida i ugljenih hidrata.

Dodatna prednost leži u tome što vam može pomoći da skinete kilograme jer visok nivo šećera u krvi može da potakne previše otpuštanja inzulina što na kraju sprečava da telo sagoreva masti.

Šta još treba da znam?

Kratka verzija? Ako patite od štetnih efekata povećanog šećera u krvi, treba da kupite Dialok odmah.

Potrebno vam je još informacija? Evo još podataka o tome zbog čega je Dialok tako odličan:

STVARNO je prirodan.
Dialok je potpuno prirodno rešenje koje uključuje mešavinu biljnih ekstrakata. Recept nije potreban.

Garantovano pomaže.
Dialok ima 100% garanciju zadovoljstva što znači da nemate šta da izgubite.

Gde da ga kupim?

Ne padajte na jeftine kopije na internetu. Posetite njihovu stranicu da kupite pravi Dialok odmah.

Prestanite da bacate novac. Preuzmite kontrolu već danas.

Ako vam povišeni nivo šećera u krvi uzrokuje frustraciju i smanjuje vam kvalitet života, onda vam je potrebno bolje rešenje. Preuzmite kontrolu i uzmite Dialok.

Posebna akcija za naše čitaoce

img Dodatak: Dostupno je samo još 20 pakovanja.

Posebna ponuda završava:

img
img

Za ograničeno vreme

Dialok

nudi našim čitaocima
50% POPUSTA

uz odabrane pakete!

Komentari img img

6 komentara img

img

Zorana img Top komentari

Sviđa mi se osećaj u nogama! Bilo mi je baš teško dugo vremena. Zaboravila sam kako je kad su noge zdrave.

OdgovoriSviđa mi sePrati objavu

img

Teodor • img 172 pratioca

Već mnogo meseci se borim protiv visokog šećera u krvi i znao sam da sam na putu da uzimam lekove za normalizaciju. I mnogo me je obradovalo kada sam uspeo sam da ga regulišem.

OdgovoriSviđa mi sePrati objavu

img

Jovana • img 122 pratilaca

Mogu da hodam po kući i dvorištu s lakoćom što nisam mogla pre 2 meseca zato što sam bila skoro vezana za krevet zbog otrnulosti nogu

OdgovoriSviđa mi sePrati objavu

img

Sanja • img 67 pratilaca

Toplo mi je i sviđa mi se! Zbog loše cirkulacije su mi noge i ruke stalno bile hladne po ceo dan. A sad toga više nema.

OdgovoriSviđa mi sePrati objavu

img

Vladimir • img 49 pratilaca

Igrao sam po prvi put za 10 godina. Nikad nisam mislio da će mi noge biti dovoljno zdrave da mogu ponovo da zaigram. Srećom, nisam bio u pravu.

OdgovoriSviđa mi sePrati objavu

img

Aleksandra • img 38 pratilaca

Ponovo se osećam normalno. Noge mi izgledaju normalno i osećam se puno bolje nego ranije.

OdgovoriSviđa mi sePrati objavu

Čekati!

Posebno za vas! Promo samo danas, ponudite cijene uz popust od 50%!
Narudžba